Legal design & legal visuals

    Het is mijn doel het leven simpeler te maken, niet simpel.
Albert Einstein

Met onze visuele oplossingen presenteert u uw juridische informatie helder, dus sterker

Unicum is uw specialist om juridische taal extra beeldkracht bij te zetten. Juridische vormgeving is onze wat minder zichtbare tak van sport. We tekenen bij onze opdrachtgevers voor strikte geheimhouding, ook voor promotionele publicaties. Deze website toont daarom enkele neutrale voorbeelden. Eenmaal aan tafel merkt u hoe sterk we in ons werk zijn.

Met Unicum wint u aan overtuigingskracht!

We beïnvloeden niet de juridische opzet en inhoud van uw betoog, contract of document. We onderbouwen specifieke onderdelen met verhelderende en overzichtelijke graphics of met professionele Powerpoint en video-presentaties. Onze uitdaging is het motto ‘simpel communiceren is het moeilijkst’. Indien zinvol en relevant passen we de juiste animatietechnieken toe. De kunst is altijd de juiste visuele stijl te vinden die de inhoud niet vervormt maar juist versterkt. We monteren uit diverse, bestaande bestanden verklarende videocompilaties. We willen helpen de feiten zo te presenteren dat iedereen ziet wat er aan de hand is voor een juist oordeel. Ook de zittingszaal wordt digitaal en daarin zijn vormen van dit soort beeldtaal niet meer weg te denken. De grootste advocaatkantoren zetten nu een eigen Legal design-afdeling op. Wij supporten dit soort afdelingen flexibel, op projectbasis en strikt confidentieel.
Wordt het zelf (blijven) doen of kiest ook u voor belangrijke tijdwinst door belangrijke onderdelen uit uw werk zeer betaalbaar te laten visualiseren door een legal visual-specialist als Unicum? Win aan tijd en overtuigingskracht en kies voor de inzet van onze heldere legal graphics expertise.

Geheimhouding gegarandeerd. Altijd bereikbaar en tot uw dienst: 24/7

We behandelen de veelal vertrouwelijke informatie op de juiste confidentiële wijze en verwerken deze via de juiste transferprotocollen. Vanzelfsprekend zijn we op verzoek 24/7 bereikbaar. De collega’s van Unicum zijn bereid ‘buiten normale kantooruren’ te werken, in Nederland op uw locatie en elders. Onze doorlooptijd is relatief kort vanwege de aanwezige ervaring en onze korte interne lijnen.

Onze werkvelden zijn onder meer: het illustreren van organisatiestructuren of concernsituaties inclusief belangenbehartigers/­bestuurders/­aandeelhouders, persoonlijke verhoudingen, technologische uiteenzettingen, documenten, contactverslagen, tabellen, bewijsvoeringsillustraties, erfrecht-stambomen, plattegronden, visuele metaforen, tijdlijnen, medische illustraties.

Onze toepassingen voor uw praktijk: grafische producties, professionele Powerpoint-presentaties en video-animaties en -compilaties, illustraties en schema’s voor al uw documenten, verweren en verslagen, de visuele onderbouwing van diverse elementen in betogen en verklaringen, een visuele reportage van zaakrelevante gebeurtenissen en/of contract- en aanvraagformulieren visueel aantrekkelijker maken.

Als legal visual specialist is Unicum uw juridische beeldvertaler.

Ons team